Podjela bodova u Vitezu
FOTO: M.Sarajlić

Mreže mirovale

Podjela bodova u Vitezu

Samir Mlaćo

Zanimljivo je bilo danas u Vitezu gdje su snage odmjerili Vitez i Olimpika (0:0). Publika je mogla vidjeti zanimljiv meč sa dosta prilika, no mreže se nisu tresle.

U 32. minuti gosti su imali dobru priliku, no lopta bježi Kariću i ostalo je 0:0. Nakon toga Džafić glavom, ali bio je kratak. Uzvratio je Vitez samo minut kasnije, no udarac mladog Petrovića odlazi pored stative Dejana Bandovića.

U 38. minuti najbolja prilika za domaće. Ivičić šutira glavom, pogodak je spriječila stativa.

Ostalo je 0:0. U drugom dijelu vrijedi izdvojiti nekoliko sjajnih šansi na obje strane. U 58. minuti pokušaj Džafića brani golman Viteza Badrova. Domaći su mogli povesti u 77. minuti, no pokušaj Bešića sjajno brani Bandović.

Pet minuta prije kraja Olimpik je zaprijetio preko Pavlovića, ali njegov udarac je otišao iznad prečke Viteza.

Ostalo je početnih 0:0.

NK Vitez - FK Olimpik 0:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Vitez: Badrov, Gačan, Bošnjak, Prutina, Sarvan, Ivičić, Bešić, Marković, Vujica, Petrović, Đono.

FK Olimpik: Bandović, Milović, Jusić, Cana, Uzelac, Osmanović, Muminović, Karić, Jusufi, Beširević, Sadiković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi