Petrović: Žao mi je Pece, neko ga je pogrešno nasavjetovao

Trener Radnika o slučaju Demira Pece

Petrović: Žao mi je Pece, neko ga je pogrešno nasavjetovao

FK Radnik privodi kraju pripreme na Zlatiboru. Sudeći prema njegovoj posljednjoj izjavi, trener Slavko Petrović je izuzetno zadovoljan urađenim poslom u proteklim danima.

"Izuzetno sam zadovoljan urađenim u dosadašnjem dijelu priprema, kako u Bijeljini, tako i na Zlatiboru. Igrači su radili krajnje profesionalno, izvršavali svoje obaveze, vidno je da su im noge još teške, ali planiram da ih u narednom periodu malo odmorim, tj. smanjim intezitet rada na fizičkoj kondiciji. Veoma bitno je da su nas zaobišle povrede a sem golmana Hodžića, ostali su spremni za dalji rad. Naredne dvije sedmice više ćemo raditi sa loptom, a planirano je i odigravanje kontrolne utakmice kao provjera pred start lige", izjavio je Petrović za klupsku FB stranicu.

Potom je strateg Bijeljinaca govorio o promjena u rosteru, odlascima i mogućim dolascima, a nije se mogao ne dotaći i slučaja Demira Pece.

Kako je SportSport.ba ranije pisao, Demir Peco nije otputovao na pripreme sa ekipom na Zlatibor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čini se da ovaj krilni fudbaler ima namjeru napustiti klub, ali on sa Radnikom i dalje ima važeći ugovor. Evidentno je da je došlo do nekog nesporazuma, a Petrović je po ovom pitanju imao reći sljedeće:

"Peco je neko u koga je Radnik četiri godine mnogo ulagao. On sa nama ima još uvijek važeći ugovor, dvije godine, i naravno da ga nećemo pustiti bez odgovarajućeg obeštećenja. Neko je pogrešno nasavjetovao Demira, žao mi je momka, izuzetno kvalitetnog i vrijednog, a u ovoj priči najviše će on izgubiti. Svi problemi mogli su da se riješe, ali je morao trenirati i raditi. On je kod nas pod suspenzijom, neće igrati ni trenirati sa klubom, a na njemu je da odluči do kada će to tako trajati".

Top Komentari

Denchi
Ovo je Osim garant, weci da si neswetan!!!hahahahahahhaha
3 1
tbra
Sta ce vise u Radniku, vrijeme mu je da ide.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi