Petrović: Želimo prolaz dalje, to je naš cilj

Optimizam na Grbavici

Petrović: Želimo prolaz dalje, to je naš cilj

Samir Mlaćo

Nogometaši Željezničara sutra će na svojoj Grbavici u revanš susretu četvrfinala Kupa naše zemlje ugostiti Radnik iz Bijeljine.

U prvom susretu u Bijeljini bilo je 2:2, ali su na Grbavici svjesni da im sutra neće biti nimalo lako. 

Radnik se sigurno neće lako predati, ma da su izabranici Slavka Petrovića blago favoriti. Na današnjoj press konferenciji u Plavom salonu medijima su se obratili šef stručnog štaba FK Željezničar Slavko Petrović i prvotimac Siniša Stevanović.

"Poslije prve dobro odrađene utakmice gdje smo trebali doći i do pobjede imamo aktivan rezultat koji nam daje nadu za prolazak. To i jeste naš cilj, a svi su igrači zdravi i 18 će ih biti u kadru. Sačekat cemo današnji trening da osvježimo ekipu, napravimo neke rotacije i želja nam je da se iskupimo za utakmicu protiv Mladosti, onih 20-tak minuta. Mi sada igramo za deseti dan četvrtu utakmicu i to nije lako izdržati. Vidjelo se u Banja Luci da je naša fizička sprema došla do izražaja i zadnjih 20 minuta smo dominirali. Okrećemo se Kupu i želimo prolazak dalje", kazao je Petrović.

"Mislim da ne treba previše pričati o sutrašnjoj utakmici s obzirom da se jako dobro ponajemo sa Radnikom. Znamo im slabe i jače strane, a meni lično je drago što se utakmica završila neriješeno i što imamo tu prednost gola u gostima, da  ne bi došlo do opuštanja u revanšu. Mi imamo jasan cilj, a to je prolaz u polufinale Kupa i sve sem toga bi za nas bio neuspjeh", jasan je bio Stevanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutrašnji meč na Grbavici igra se sa početkom u 15 sati. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti