Željezničar slavi Zebu: Plavi u finišu do pobjede

Željo slavio

Željezničar slavi Zebu: Plavi u finišu do pobjede

M. Šljivak

Željezničar je uz dosta muke uspio da pobijedi Metalleghe u Banjoj Luci. Iako su Plavi u meč ušli kao veliki favoriti na kraju su tek u finišu došli do tri boda pobjedom od 1:0 i to golom Zajka Zebe.

Željo je bio nešto bolji tim u prvom poluvremenu. Stvorili su dvije velike šanse pred golom Metalleghea, ali do gola nisu mogli.

Prvu šansu propustio je Ivan Lendrić u 24. minuti. Preuzeo je odgovornost nakon što je fauliran Zajko Zeba, ali golman Metalleghea Fejzić sjajno brani njegov udarac.



Potom se u velikoj šansi našao i Miroslav Stevanović. Pobjegao je protivničkoj odbrani, ali je njegov šut završio pored gola.

Metalleghe je imao samo jedan šut prema golu Želje u prvih 45 minuta, ali ni to nije bilo opasno za Kjosevskog, pa se na odmor otišlo bez golova.

Željo je u nastavku pokušavao da dođe do tri boda. Međutim, igrali su veoma jalovo. Lendrić je imao jednu dobru šansu kada je izašao sam pred Fejzića, ali je loše šutirao.

Do kraja Plavi nisu napravili gotovo ništa pred golom Metalleghea, ali su ipak u 89. minuti došli do gola. Zajko Zeba je pogodio za veliko slavlje Plavih.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Metalleghe - Željezničar 0:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Metalleghe: Fejzić, Benović, Jovanović, Aletić, Smajić, Zeba, Vidović, Deak, Rašić, Sarić, Jakupović.

Željezničar: Kjosevski, S. Stevanović, Bogičević, Kerla, Stojanović, Marković, Blagojević, M. Stevanović, Zeba, Zakarić, Lendrić.



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi