Phil Foden šokirao Manchester City

Donio odluku

Phil Foden šokirao Manchester City

E. Škorić

Veliki engleski talent Phil Foden odlučio je da ode iz Manchestera.

U Manchesteru velike nade gaje u reprezentativca Engleske koji se smatra vanserijskim talentom, ali Foden nema strpljenja, pa želi da ode sa Etihada.

Neki mu savjetuju da ostane jer ga vide kao zamjenu Davida Silve, ali on ne može da podnese da je odigrao samo 11 minuta u Premier ligi ove sezone.

Navodno je Foden (19) zatražio od čelnika Cityja transfer već u zimskom prelaznom roku, iako je Pep Guardiola smatrao da je ovaj igrač neko oko koga može da se grade budući uspjesi Cityja.

Liverpoolov bivši veznjak Danny Murphy savjetuje mu da ostane u Manchester Cityju i vjeruje Guadioli:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Foden je poseban, poseban igrač i, u njegovom slučaju, rekao bih mu da je najbolje da ostane u blizini Pepa Guardiole, jer mislim da ima plan za njega. U kratkom roku to se čini teškim. Ali gledajući veliku sliku, vidim kako Foden postaje najistaknutiji igrač svoje generacije".

Možda se kao logičan potez nameće odlazak na posudbu, teško da ga City planira samo tako pustiti, ali Foden je svjestan da je za mladog igrača najvažnije da konstantno igra i da se razvija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi