Za svoj klub je išao glavom gdje mnogi ne smiju nogom, dočekalo ga je nezapamćeno poniženje!

Kada skupocjene zvijezde zavladaju

Za svoj klub je išao glavom gdje mnogi ne smiju nogom, dočekalo ga je nezapamćeno poniženje!

Admin Čaušević

Kada nadmene zvijezde zavladaju svlačionicom onda ispaštaju oni najmirniji. 

Phil Jones, fudbaler koji je uvijek igrao srcem i dušom, te davao maksimum za Manchester United je doživio nezapamćeno poniženje.

Jones, koji je postavljao svoju glavu gdje mnoge skupo plaćene zvijezde Uniteda nisu smjele nogu je izbačen iz svlačionice!

Svlačionica prvog tima Uniteda u trening kampu ima ukupno 24 mjesta i maksimalno je popunjena nakon posljednjih pojačanja pristiglih u ljetnom prijelaznom roku.

I to je ostavilo igrače poput Jonesa i trećeg lijevog beka Brandona Williamsa, prošle sezone na posudbi u Norwichu, koji su prebačeni niz hodnik do svlačionice za igrače do 23 godine.

Vjeruje se da će im se pridružiti braniči Teden Mengi i Alex Tuanzebe, kao i obećavajući veznjak Shola Shoretire.

Oglasi

Dolazak brazilskog veznjaka Real Madrida Casemira, krila Ajaxa Antonyja, argentinskog braniča Lisandra Martineza, lijevog beka Tyrella Malacie i rezervnog vratara Martina Dubravke stisnuo je prostor u Carringtonu.

To je najnoviji udarac za nesretnog Jonesa i još jedan zaokret u njegovoj bizarnoj Unitedovoj karijeri iako je uvijek na terenu ostavljao sve za dres Crvenih đavola.

Ovaj 30-godišnjak koji sedmično zarađuje 110.000 funti na Old Traffordu je odigrao svega 13 utakmica u četiri posljednje sezone. Posljednji nastup je imao u januaru protiv Wolvesa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi igrači Uniteda se pitaju kako je Jones još uvijek igrač Uniteda te u klubu nikako ne uspjevaju da ga se riješe. Izbacivanje iz svlačionice prvog tima jasan je znak da može pakovati kofere.

Stameni štoper je ušao u posljednju godinu ugovora sa Crvenim đavolima i sigurno će napustiti klub, ili na zimu ili kada se završi sezona.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi