Piatek je jednim potezom za sva vremena kupio Gennara Gattusa

Posebne pripreme za svaki meč

Piatek je jednim potezom za sva vremena kupio Gennara Gattusa

Endin Čaušević

Fudbaleri Milana nastavili su sjajnu seriju i sinoć su na San Siru pobijedili Empoli sa 3:0 u meču 25. kola Serije A.

Rossoneri prethodnih sedmica igraju kao preporođeni, a u centru pažnje nalazi se poljski napadač Krzysztof Piatek koji je ove zime stigao iz Genove. Piatek se pokazao kao nevjerovatno pojačanje jer je i sinoć uspio zabiti gol, a to je bio njegov sedmi pogodak od dolasma u Milan.

Navijači ovog kluba oduševljeni su igrama poljskog napadača koji je za kratko vrijeme postao miljenik na tribinama San Sira. Piatek je sinoć postigao jedan gol i nastavio nevjerovatnu golgetersku seriju.

Poljak je posebno oduševio trenera Gennara Gattusa koji je otkrio zanimljive vijesti o Piateku. Gattuso je objasnio da se poljski napadač posebno priprema pred svaku utakmicu, te da jako često razgovara s njegovim pomoćnicima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Piatek se uklopio bolje nego što je iko mogao očekivati. On nije igrač koji stoji na treningu jer i tamo daje sve od sebe. Fokusira se samo na bitne stvari i na ono što zna da će mu trebati. Ne troši snagu na gluposti i to je odlično. Vjerujte da svaki dan priča s mojim pomoćnicima i da nekoliko dana pred utakmice gledaju protivničke timove, odnosno njihove odbrane. On tako prati njihova kretanja i to koristi na utakmicama. To je za mene nevjerovatno i oduševio me", rekao je Gattuso.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Turgut2
Pa svaki normalan napadač bi trebao da gleda "kasete" odbrana. Ako ne, onda jebu ga
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi