Piatek: Prvi dan je Seedorf tražio da se slikamo, a Alvaro Morata mi je poslao poruku

Ispunio san dolaskom u Milan

Piatek: Prvi dan je Seedorf tražio da se slikamo, a Alvaro Morata mi je poslao poruku

Endin Čaušević

Poljski napadač Krzysztof Piatek nedavno je stigao u Milan i Genove i već u prvom meču je pokazao da će biti veliko pojačanje.

Piatek je u debiju za Milan u Kupu Italije protiv Napolija postigao dva gola, a i prvom meču Serije A u dresu Rossonera bio je strijelac u remiju protiv Rome (1:1). Poljak je pokazao da se radi o sjajnom napadaču, te je poručio da je bio spreman na sav pritisak koji ga čeka na San Siru.

"Postigao sam dosta golova u Seriji A i dolazak u Milan je pritisak koji sam izabrao i spreman da se nosim s njim. Jasno je da se moram prilagoditi ekipi, ali se kao osoba neću mijenjati. Uvijek mi je plan bio da budem uvijek isti bez obzira za koji klub igrao, važno je da ostanete na zemlji", rekao je Piatek.

Poljak je također izjavi da je ostao u čudu prvog dana kada je stigao u Milan. Tada je sreo legendarnog Clarencea Seedorfa koji je tražio od njega da se uslikaju što ga je ostavilo bez teksta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Seederfa sam sreo i tražio je da se slikama. Fantastično je da ljudi poput njega žele da uopšte pričaju sa mnom. Sreo sam i Shevchenka u svlačionici pred meč s Napolijem i upoznali smo se. Čak sam nakon potpisa ugovora dobio poruku od Alvara Morate koji mi je poželio sreću. To su sjajne stvari u karijeri jednog fudbalera".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti