Piccolo: Džeko me jedini podsjeća na Van Bastena

Pohvale italijanskog novinara

Piccolo: Džeko me jedini podsjeća na Van Bastena

Medijske špekulacije o odlasku našeg Edina Džeke iz Manchester Cityja se ne stišavaju. Napadač je na meti nekoliko evropskih klubova među kojima je i Napoli.

Ovaj italijanski klub će navjerovatnije u ljetnom prelaznom roku napustiti ponajbolji igrač, Edinson Cavani te novi trener, Rafa Benitez aktivno radi na pronalaženju njegove zamjene. 

Najviše se u ovom kontekstu spominju upravo naš napadač te igrač Bayerna, Mario Gomez 

Italijanski novinar, Fabrizio Piccolo je u razgovoru za Radio Crc istakao kako bi više volio da u klub dođe Džeko kog jako cijeni.

"Džeko ili Gomez? Više bih volio napadača Cityja. Džeko nije statičan napadač kao što mnogi kažu. Ima 'meku' nogu i u modernom fudbalu me jedini podsjeća na klasu i eleganciju Van Bastena. Džeko bi bio savršena zamjena za Cavanija", rekao je Piccolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.