Scena koja je obilježila grupnu fazu Lige prvaka!

Zabilježena u posljednjem kolu

Scena koja je obilježila grupnu fazu Lige prvaka!

Admin Čaušević

Sudije su kao i fudbaleri vrlo važni akteri svake utakmice, posebno kada su u pitanju susreti velikog uloga poput onih u Ligi prvaka. 

Rumunske sudije su u utorak u Parizu izazvale veliki skandal nakon što je četvrti arbitar pomoćnog trenera Bašakšehira nazvao "crncem", pa je taj meč prekinut i odigran 24 sata kasnije.

Na utakmici na Johann Cruyff Areni viđena je i scena koja je na neki način i obilježila grupnu fazu Lige prvaka.

Sudijama je primarni zadatak da dijele pravdu, ali itekako trebaju voditi računa i o zdravlju fudbalera. Ulogu sudije je najbolje pokazao Carlos del Cerro Grande.

Naime, na početku drugog poluvremena utakmice Ajax - Atalanta golmanu gostiju Pierluigiju Golliniju su ispala kontaktna sočiva, nakon čega mu je španski sudija prišao i pomogao mu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Gollini je nastavio normalno da brani, a u nastavku meča imao je nekoliko izvrsnih odbrana uključujući stopostonu koju je imao Davy Klaassen. Detalje s meč pogledajte ovdje.

Atalanta je na kraju slavila s 0:1, izborila drugo mjesto u grupi D iza Liverpoola te će drugu sezonu zaredom igrati u nokaut fazi Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti