Tottenham potpisao golmana Atalante
Foto - Tottenham

Gollini u Spursima

Tottenham potpisao golmana Atalante

M. Šljivak

Ekipa Tottenhama dovela je u svoje redove golmana Atalante Pierluigija Gollinija.

Ovaj 26-godišnji čuvar mreže stigao je na jednogodišnju posudbu iz italijanskog kluba u Tottenham uz opciju otkupa ugovora.

"Počastvovani smo što možemo potvrditi potpis golmana Pierlugija Gollinija iz italijanske Atalante. On dolazi na posudbu uz opciju otkupa ugovora", saopšteno je iz Tottenhama.

Gollini je prošao omladinske selekcije Verone i Manchester Uniteda, a u Veroni je započeo profesionalnu karijeru 2014. godine.

Potom je otišao u Aston Villu. Tamo je branio 20 puta u Championshipu u sezoni 2016/2017, a zatim je otišao u Atalantu gdje je odigrao ukupno 108 puta za tim iz Bergama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Italijanski golman će u redovima londonskog tima vjerovatno imati ulogu rezerve Hugu Llorisu.

Top Komentari

JuventinoBK
Odvratni napuhani golini sto prima amaterske golove protiv reala. Bas nek je otiso da ga ne gledam
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi