Ahmedhodžić priznao da napušta Malmo: "Spreman sam za iskorak u svojoj karijeri"

Na meti italijanskih klubova

Ahmedhodžić priznao da napušta Malmo: "Spreman sam za iskorak u svojoj karijeri"

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić će ovog ljeta najvjerovatnije napustiti Malmo.

Ahmedhodžić se već neko vrijeme povezuje s prelaskom u italijansku Seriju A, a najveći interes za našeg reprezentativca pokazali su Atalanta i Napoli.

To je prije nekoliko dana potvrdio i njegov agent Marcus Rosenberg koji je izjavio da su pregovori u toku, ali da će se mnogo više znati u narednim danima i da još ništa nije zvanično.

"Mogu vam potvrditi da smo razgovarali sa Atalantom i Napolijem. Imali smo razgovore i sa drugim timovima, ali više vam ne mogu reći", rekao je Rosenborg.

Danas se oglasio i Ahmedhodžić koji je dao izjavu za Tuttomercato i otkrio je da je spreman da u svojoj karijeri napravi iskorak.

Bh. fudbaler je priznao da zna da njegov agent pregovara s nekoliko klubova iz Italije, ali nije htio da otkrije gdje će nastaviti svoju karijeru.

Oglasi

"Čuo sam o interesu iz Italije i da je moj agent obavio sastanke s nekim klubovima. Godi čuti da se klubovi iz jedne od najboljih liga na svijetu interesuju za mene. To potvrđuje sve ono što sam napravio u dosadašnjoj karijeri", rekao je Ahmedhodžić i nastavio.

"Spreman sam da napravim iskorak u karijeri. Igram u najvećem švedskom klubu od kojeg svi očekuju pobjede i zbog toga sam navikao na takav pritisak. Čini se da će Italija biti moja nova destinacija, ali još uvijek ništa nije potpisano. Volim italijanski fudbal, Seriju A i Azzurre koji su osvojili nedavno Evropsko prvenstvo".

Ahmedhodžić je dodao da je igranje u defanzivi postala prava umjetnose u Italiji i da je to najbolje mjesto gdje može napredovati u svojoj karijeri.

"Igranje odbrane u Italiji je prava umjetnost i to je pravo mjesto za učenje i napredak. Stoperi su taktički uključeni, energični, a pored toga 'hladne glave' čitaju igru protivnika".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"BIo sam oduševljen kada sam vidio kako igrači Italije na Euru slave neki dobar potez odbrane. To je ljubav koju želim da vidim, miks između smirenosti i strasti", zaključio je bh. reprezentativac.

Ahmedhodžić je ponikao u dresu Malmea, a još je igrao za Nottingham i Hobro na posudbi. Za bh. reprezentaciju debitovao je u oktobru prošle godine, te je već skupio šest nastupa.

Top Komentari

WOLF20
Bas ga forsirate malo je rec, lik je prosjecan igrac.
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi