Aubameyang pristao na nevjerovatno smanjenje plate da potpiše za Barcelonu

Već doputovao na ljekarske preglede

Aubameyang pristao na nevjerovatno smanjenje plate da potpiše za Barcelonu

Endin Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang doputovao je danas u Barcelonu na potpis ugovora.

Prije nekoliko dana pojavile su se informacije da Barcelona želi dovesti Aubameyanga na posudbu do kraja sezone iz Arsenala, a sve je dodatno olakšala i njegova trenutna situacija u londonskom klubu.

Gabonac je suspendovan prije skoro dva mjeseca zbog kršenja klupske discipline, te mu je Mikel Arteta poručio da može potražiti novi klub.

Aubameyang se povezivao s nekoliko klubova, ali čini se da je jedino Barcelona bila konkretna. Katalonci su poslali ponudu za posudbu do kraja sezone što je Arsenal pristao, a isto je uradio i Aubameyang.

Očekivalo se da će Barcelona dovesti Aubameyanga tek kada prodaju Ousmanea Dembelea jer ga tek tada mogu registrovati po plati koju on ima u Arsenalu. No, gotovo je jasno da Dembele ostaje u Barci do kraja sezone, ali klub nije odustao od Aubameyanga.

Gabonac je itekako zainteresovan da karijeru nastavi u katalonskom klubu i pristao je na sve samo da potpiše za Barcelonu.

Mundo Deportivo je objavio da je Auba pristao na veliko smanjenje plate i da će u Barceloni sedmično zaraživati oko 100.000 eura, te da će ga klub moći registrovati bez obzira da li će Dembele otići ili ostati.

Aubameyang u Arsenalu ima ugovor prema kojem sedmično inkasira 350.000 eura što dovoljno pokazuje koliko želi da dođe u Barcelonu, te je pristao na skoro minimalnu platu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On bi danas trebao da odradi ljekarske preglede i do kraja dana se očekuje da Barcelona ozvaniči dolazak Aubameyanga na Camp Nou.

Dobre vijesti za Barcelonu su da su uspjeli da registruju Adamu Traorea koji je prije nekoliko dana stigao na posudbu iz Wolverhamptona, te im je ostalo još da La Liga prihvati registraciju Aubameyanga.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tmm1987
Dobar minimalac od 100 hiljada
5 0
SeoRusilac
Da mi je jednu sedmicu imati ovaj minimalac
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi