Sad je prilika da pokaže koliko mu je stalo: Barca spremna vratiti Aubameyanga, ali imaju dva uslova

Mora da odluči

Sad je prilika da pokaže koliko mu je stalo: Barca spremna vratiti Aubameyanga, ali imaju dva uslova

E. Škorić

Pierre Emerick Aubameyang iskoristio je slobodne dane za posjet Camp Nouu tokom El Classica. Bodrio je bivše kolege u okršaju s Real Madridom, a odmah nakon pobjede čestitao je svima na velikoj pobjedi, dok su mu skandirali da ostane.

I doista, Aubameyang bi najradije ostao u svlačionici Barcelone. Kako pišu mediji, učinit će sve da ponovno zaigra za Barcu.

Nekoliko je uvjeta koje treba ispuniti - prvi i najvažniji - mora da bude slobodan, osim toga mora prihvatiti da igra za malo novca jer je Barcelona u financijskim problemima.

Ako se obje ove stvari dogode onda je povratak Aubameyanga i njegovo rivalstvo s Robertom Lewandowskim vrlo moguć. U takvoj situaciji, međutim, ne bi bilo mjesta u momčadi za Ansua Fatija i Ferrana Torresa.

Aubameyang je već igrao za katalonski klub 2022. godine. Tada je nastupio u 18 utakmica i postigao 12 golova. Kasnije je prešao u Chelsea.

Navodno, Chelsea bi već u narednom periodu mogao da raskine ugovor s Aubameyangom i uopšte neće čekati ljeto kako bi on napustio klub.

Joanu Laporti je ponudio da igra za minimalac, a dolaskom u svlačionicu Barce pokazao je da je spreman na sve samo da ponovo obuče dres katalonskog kluba.

Svakao Gabonac ima dovoljno kvaliteta da pomogne Kataloncima, ali ostaje da se vidi hoće li na ljeto zaista put Barcelone ili će pak negdje drugdje da nastavi svoju karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Auba je tokom karijere igrao još za Milan, iako bez zvaničnog nastupa, Dijon, Lille, Monaco, St. Etienne, Borussiju Dortmund i Arsenal. Posljednje angažmane imao je u Barceloni i Chelseaju čiji je i sada član, ali tamo skoro da ne igra.

Ima jedan nastup za U21 selekciju Francuske, nakon čega je prešao dai gra za svoj Gabon i jedan je od najistaknutijih igrača te zemlje za koju je dao 30 golova na 72 meča.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi