Amar Dedić na meti velikana - Nije Barcelona jedini gigant koji ga želi dovesti
Amar Dedić igra čudesan fudbal u dresu austrijskog prvaka RB Salzburga (Foto: EPA)

Sprema se sjajan transfer

Amar Dedić na meti velikana - Nije Barcelona jedini gigant koji ga želi dovesti

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić (20) mogao bi narednog ljeta napraviti veliki transfer. Nakon što su španski mediji objavili informaciju kako ga u svojim redovima želi Barcelone, poznati novinar Ekrem Konur tvrdi kako 20-godišnjeg beka žele i Atletico Madrid, te londonski Arsenal.

Amar Dedić iz utakmice u utakmicu oduševljava igrama u dresu RB Salzburga. Sjajni 20-godišnji bek privukao je veliku pažnju na sebe, a prethodnih dana pojavile su se informacije o interesu Barcelone.

Katalonski velikan prati igre bh. reprezentativca. Navodno će ga pokušati dovesti u svoje redove, ali nisu jedini koji ga žele u svojim redovima.

Ugledni novinar Ekrem Konur donosi ekskluzivnu informaciju kako skauti Atletico Madrida i Arsenala prate razvoj beka RB Salzburga i lako bi se moglo desiti da pošalju ponudu za reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Nije nikakvo čudo što se veliki timovi interesuju za Dedića. Njegove igre u redovima austrijskog prvaka su zaista čudesne, a sjajno igra i u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Cijena reprezentativca naše zemlje trenutno je 10 miliona eura. Ipak, RB Salzburg će vjerovatno tražiti nešto veću cifru u njegovom potencijalnom transferu jer se radi o jednom od najboljih mladih bekova Evrope.

Dedić ugovor sa Salzburgom ima do ljeta 2027. godine. Ove sezone je u 28 odigranih utakmica postigao dva pogotka i upisao je tri asistencije.

Treba svakako istaći da je Dedić prošao sve omladinske kategorije austrijskog velikana. Igrao je kratko za Liefering i Wolfsberger, no trenutno je glavna opcija na poziciji desnog beka.

Izvjesno je da bi fenomenalni fudbaler već narednog ljeta mogao napraviti veliki transfer i ostaje nam da vidimo gdje će završiti.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Ponuda klubova je zaista sjajna. Pored Barcelone, Atletico Madrida i Arsenala, on se ranije povezivao i s Manchester Unitedom i bit će svakako interesantno pratiti razvoj karijere ovog 20-godišnjaka.

Amar je odnedavno i standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine. Nakon što je prošao sve omladinske selekcije za A tim je odigrao četiri utakmice i postigao je jedan pogodak.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
Hahahahahahahha pa historija Atletica i Salzburga zajedno nije kao Barcina, dođi lave u GIGANTSKI klub...
2 1
Chelsea1
Pa Barca nemoze kupiti Bilbiju a kamoli nemogu drugog
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi