Nije imao izbora: Aubameyang "izabrao" broj u Barceloni

Jedini koji je ostao

Nije imao izbora: Aubameyang "izabrao" broj u Barceloni

Endin Čaušević

Barcelona je danas zvanično potvrdila da je Pierre-Emerick Aubameyang novi fudbaler ovog kluba.

Aubameyang je s Barcelonom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, te je na Camp Nou stigao kao slobodan igrač.

Gabonac je posljednjeg dana prelaznog roka sporazumno raskinuo ugovor s Arsenalom i na kraju je bez obeštećenja došao u Barcelonu koja je uspjela da ga registruje za zvanične mečeve.

Aubameyang je danas zvanično predstavljen kao pojačanje Barcelone, a već od jučer trenira s prvim timom ekipe Xavija Hernandeza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, La Liga je potvrdila da je Aubameyang registrovan za zvanične utakmice i otkrili su da će on do kraja ove sezone na leđima nositi broj 25.

Aubameyang nije imao previše izbora jer je broj 25 bio jedini slobodan u ovom trenutku nakon što je Adama Traore odlučio da zaduži dres sa brojem 11.
Prvotimci klubova u La Ligi mogu da biraju samo brojeve od 1 do 25, te Gabonac nije imao izbora osim da uzme jedini preostali broj na raspolaganju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dante17
Mislim da ga je uzeo Nico
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije