Aubameyang ostavio čudnu poruku na Twitteru, pa zatim 'nestao' sa ove društvene mreže
Foto - EPA

Bori se protiv nepravde

Aubameyang ostavio čudnu poruku na Twitteru, pa zatim 'nestao' sa ove društvene mreže

Midhat Šljivak

Napadač Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang iznenadio je sve fanove čudnom porukom na Twitteru prije nego što je obrisao profil na ovoj društvenoj mreži.

Ovaj 31-godišnji fudbaler iz Gabona trenutno se oporavlja od malarije i neće ga biti određeno vrijeme na terenu, a poruka koju je ostavio izazvala je veliku pažnju.

"Dakle, ne smijemo pričati o bilo čemu? Samo o fudbalu i Superligi? Nema više priče o Covidu?! Ili o online zlostavljanju ili rasizmu. Fino. Čak i bolestan sam se osjećao bolje nego sada sa telefonom. Bolje da ga isključim. Vidimo se", poručio je Auba i zatim je deaktivirao svoj profil na ovoj društvenoj mreži.

Gabonac je posljednji meč za Topnike odigrao protiv Sheffield Uniteda na Braall Laneu 11. aprila, a zatim je 'nestao' iz ekipe zbog bolesti.

Kasnije je iskusni napadač saopštio da ima malariju. Bolest je dobio tokom reprezentativnik akcija sa reprezentacijom krajem marta, te je trenutno u bolnici.

Oglasi

"Hvala svima na porukama i pozivima. Nažalost, zarazio sam se malarijom tokom utakmica sa reprezentacijom Gabona prije nekoliko sedmica. Proveo sam nekoliko dana u bolnici, ali se već osjećam mnogo bolje. Doktori su brzo reagovali i dobio sam tretman na virus jako brzu. Nisam se osjećao dobro proteklih nekoliko nedjelja, ali ću se uskoro vratiti jači nego ikad", rekao je Aubameyang.

Menadžer Arsenala Mikel Arteta najavio je kako će na kapitena kluba računati samo kad bude potpuno spreman za igru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dobro se osjeća, ali vidjet ćemo kako će se odvijati proces oporavka. Želi što prije na teren, tako mi je rekao", istakao je Arteta.

Aubameyang ove sezone ne blista. Utopio se u sivilo kompletne ekipe Arsenala, a u 33 odigrane utakmice ostvario je učinak od 14 golova i dvije asistencije.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Covjek ima problema sam sa sobom twitter je brujio oko svega sto je naveo sigurno nadrogiran radi operacije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi