Otac je bio čarobnjak za slobodnjake, a sin je 'pokupio sve fore': Stigao je novi velemajstor
Foto - Screenshot

Otac je bio čarobnjak za slobodnjake, a sin je 'pokupio sve fore': Stigao je novi velemajstor

M. Šljivak

Ljubitelji fudbala dobro se sjećaju legendarnog nizozemskog napadača Pierrea van Hooijdonka.

Čuveni napadač bio je poznat kao zaista sjajan golgeter, a posebno se isticao fenomenalnim izvođenjem slobodnih udaraca.

Tokom karijere Nizozemac je zabio 375 golova u 634 utakmice, a ogroman broj njih je došao iz slobodnih udaraca za koje je bio pravi ekspert.

Igrao je legendarni napadač za istinske fudbalske velikane. Nosio je dres Celtica, Nottingham Foresta, Benfice, Feyenoorda, Fenerbahčea i nekoliko manjih klubova i gdje god da je igrao bio je odličan.

Legendarni fudbaler ima nasljednika koji je također pravi majstor za slobodnjake. Sydney van Hooijdonk nosi dres NAC Brede i u ponedjeljak je pokazao da je naslijedio dosta toga od oca.

U meču protiv NEC Nijemegena zabio je zaista prekrasan udarac. Namjestio je loptu na 20-ak metara i pogodio je same rašlje protivničkog gola.

Oglasi

Talentovani 21-godišnjak igra odličan fudbal ove sezone u drugom razredu nizozemskog fudbala i neće biti nikakvo čudo ako ga od naredne sezone budemo gledali u nekom jačem klubu.

U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 26 utakmica, zabio je 14 golova i upisao je dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Treba svakako istaći da je Sydney van Hooijdonk kao 18-godišnjak debitovao za NAC Bredu u Eredivisie u susretu protiv Utrechta.

NAC će se kroz doigravanje pokušati vratiti u najviši rang nizozemskog fudbala, a vidjet ćemo hoće li im to poći za rukom.

Top Komentari

VelikiMislilac
Mali isti babo
1 0
dinass
Zar mu otac nije crnac?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi