Nizozemske legende udarile po selektoru: Nije tačno ono što je rekao...

Oštre kritike prema De Boeru

Nizozemske legende udarile po selektoru: Nije tačno ono što je rekao...

M. Šljivak

Nizozemski mediji razočarani su remijem u Zenici protiv Bosne i Hercegovine.

Svi smatraju da se meč na Bilinom polju trebao završiti u njihovu korist, a nakon meča su veoma oštre bile legende fudbala u ovoj zemlji Pierre van Hooijdonk i Rafael van der Vaart.

"Ne možete reći da nismo imali dobar protok lopte jer je teško igrati kada se jedan tim tako organizovano brani. Kreirali smo tri-četiri dobre šanse, ali nismo uspjeli zabiti. Nadam se da će naredni put biti bolje", rekao je De Boer, a zatim je dobio velike kritike.

"Nije tačno to što govori da je lopta išla dobro. Ako se ona kreće presporo protivniku omogućavate da se dobro brani. To se desilo u prvom poluvremenu", rekao je Van Hooijdonk i nastavio je:

"Bilo je sve vrlo traljavo i sporo. To ide protivniku na ruku. Tek je ulazak Stevena Berghuisa promijenio stvari. U pet minuta je podigao ostatak ekipe. To je mogao napraviti i na poluvremenu. Od Promesa ništa nisam vidio. Sve ih je mogao zamijeniti na poluvremenu", rekao je on.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Rafael van der Vaart je također kritičan.

"Naravno da Frank pokušava da se opravda. Nisam vidio to što govori da su ušli dobro u utakmicu. U jednom trentuku su samo igrali dobro", dodao je Van der Vaart.

Top Komentari

AsmirM
Joj jbt jesul ovo oni sebi i studio sredili ja organizacije , dva gosta u programu . Ovi nasi jedva pare skupee da bude prenos i nadu neku budalu da bude sukomentator
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi