Ni očajna igra, ni užasni rezultati, a ni žestoke svađe - Svi su zatečeni zbog čega je Piksi "ludio"
FOTO: EPA

Bio je jako bijesan

Ni očajna igra, ni užasni rezultati, a ni žestoke svađe - Svi su zatečeni zbog čega je Piksi "ludio"

Esmer Oštraković

Reprezentacija Srbije bila je jedna od reprezentacije od kojih se očekivalo da će proći grupnu fazu na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Ipak, na kraju to nisu uspjeli, te su eliminisani upravo u grupnoj fazi, a javnost u ovoj zemlji je i više nego razočarana.

Iako je to protiv Engleske u utakmici prvog kola Eura izgledalo i više nego pristojno i nešto na čemu bi se moglo graditi, nastupi Srbije u 2. i 3. kolu nisu bili dobri.

Prvo su Srbi protiv Slovenije odigrali jako slabu utakmicu u kojoj su uspjeli u posljednjim sekundima doći do boda i tako "ostati živi".

Vjerovatli su da je upravo to neki znak i da će protiv Danske izaći hrabro i ostvariti pobjedu, ali ništa od to dvoje se nije desilo.

Oglasi

Ne samo da nisu ostvarili pobjedu koja je značila put u osminu finala Eura, nego nisu bili ni hrabri, te su na kraju sasvim zasluženo eliminisani sa ovog takmičenja.

Iako je javnost u Srbiji nezadovoljna igrom i zalaganjem fudbalera, Piksija je nešto drugo dosta više nerviralo na Euru.

Stvari u reprezentaciji nisu funkcionisale najbolje, a selektor Dragan Stojković nije imao mnogo pozitivnih stvari za koje bi se mogao "uhvatiti".

Sada je otkriveno i to da mu je jedna stvar pravila veću nervozu od one koju je imao na terenu kada ništa nije išlo kako treba.

Radi se o tome da su organizatori na Evropskom prvenstvu osmislili sistem prema kojem se praktično svugdje mora očitati akreditacija. To je mnogo nerviralo Stojkovića i nije to krio.

To najbolje pokazuje i detalj da je Stojković, nakon što je Srbija eliminisana sa Evropskog prvenstva prvo na pod bacio akreditaciju.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Imal ikakvih novosti o modricu,previse o traktoristima za sada!
2 0
Gvardijan
Rdjavom sve smeta.Kada nemas znanja i umjesnosti / dobar fudbaler ne znaci dobar trener/onda ti cak i akreditacija smeta.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi