Pilav: U svakoj situaciji nastojimo biti odgovorni

Direktor sektora za sport NS/FS BiH

Pilav: U svakoj situaciji nastojimo biti odgovorni

Već sada je evidentno da je pandemija COVID-19 uticala na sve životne oblasti pa tako i na sport.

U situaciji kada je rukovodstvo Saveza donijelo odluku o prekidu takmičarske sezone u našoj zemlji, postavlja se opravdano pitanje ima li smisla organizovati kampove za mlađe kategorije i uopšte bilo kakva reprezentativna okupljanja.

Direktor sektora za sport NS/FS BiH Elmir Pilav smatra da je fudbal uvijek nudio rješenja pa tako i sada Savez pokušava biti pozitivan primjer kako da se polako i oprezno naši mladi reprezentativci vrate u trenažni proces.

„Moram naglasiti da smo dugo razmišljali kada je najbolje vrijeme za organizovanje kampova, nakon što su nadležne institucije ukinule određene restriktivne mjere koje su bile na snazi tokom pandemije. Imajući u vidu da nam je zdravlje igrača primarni cilj, nakon niza analiza te nekoliko sastanka sa selektorima naših selekcija, konstatovali smo da u Kampu u Zenici možemo stvoriti sve neophodne uslove za nesmetan rad igrača u skladu sa zdravstveno-epidemiološkim procedurama", kazao je Pilav, pa dodao:

"Dozvole za trenažni proces postoje na teritoriji cijele BiH, tako da sa te strane nemamo smetnji. Komitet za sportsku medicinu je u saradnji sa medicinskim osobljem naših reprezentacija izradio plan potrebnih mjera i procedura tokom boravka u TC Zenica, a sve u cilju smanjenja rizika od eventualne zaraze. Kampovi trebaju da pruže selektorima uvid u trenutnu formu igrača, ponovo će se obaviti i određena testiranja, te na ovaj način postepeno ulazimo u pripreme za takmičarske utakmice i turnire koji nas očekuju na jesen.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvo okupljanje neke od reprezentativnih selekcija zakazano je za narednu sedmicu a do tada će se u Trening centru NS/FS BiH u Zenici izvršiti sve pripreme u skladu sa preporukama nadležnih ministarstava koje se odnose na početak trenažnog procesa sportista.

NS/FS BiH će i dalje pažljivo pratiti epidemiološku situaciju u vezi korona virusa u našoj zemlji, sprovoditi redovne sanitarno higijenske mjere u Trening centru Zenica i pravovremeno reagovati na svaku eventualnu promjenu stanja u vezi COVID -19 .

Promo

Top Komentari

Adox99
Ovaj ublehaš bgm daleko doguro ...
0 0
Austinpowers
vidi ovog uhl****
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi