Pilipović napustio Vitez i okačio kopačke o klin

Život nastavlja u Njemačkoj

Pilipović napustio Vitez i okačio kopačke o klin

Iskusni defanzivac Borislav Pilipović (30) u narednoj polusezoni neće nastupati za NK Vitez. 

Naime, Pilipović je nakon polusezone provedene u Vitezu odlučio napustiti klub i okončati svoju profesionalnu karijeru, a svom sada već bivšem klubu je poželio mnogo sreće u nastavku sezone u BHT Premijer ligi BiH.

"Neću ostajati u Vitezu iz privatnih razloga, tačnije selim se u Njemačku sa svojom porodicom i profesionalnom fudbalu je došao kraj. Možda ću tamo igrati samo rekreativno", kazao je Pilipović za SportSport.ba, te dodao:

"Želim naglasiti da mi je bilo jako lijepo u Vitezu i žao mi je što moram sada napustiti klub. Vjerujem da će klub i bez mene uspjeti izboriti opstanak i navijaću svim srcem da moji bivši saigrači uspiju u tome", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pilipović je bio jedan od boljih u timu Branka Karačića i u Vitez je bio stigao u ljetnom prijelaznom roku iz Borca. Tokom svoje karijere još je nosio dresove hrvatskih klubova Žminja, Istre 1961, Karlovca i Slaven Belupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.