Pinar slavio protiv Mersina

TBL 23. kolo

Pinar slavio protiv Mersina

Košarkaši Pinara su danas u okviru 23. kola TBL prvenstva Turske slavili u gostima nad timom Mersina 79:93.  

Već nakon prvog poluvremena košarkaši iz Karsiyake su imali 11 poena razlike (35:46). Niti bolja treća četvrtina za Mersin (22:16) nije mnogo pomogla da bi se izbjegao poraz protiv tima za koji nastupa Goran Ikonić, koji je postigao 6 poena, te njima dodao 4 skoka i 3 asistencije.

 

U timu Pinara najzapaženiji nastup imali su Batuk 22, te Stanojević i Chatman po 18 poena. U Mersinu se istakao Sneed sa 24 poena. 

 

Kada je u pitanju današnji program 23. kola treba istaknuti i iznenađujući poraz prvoplasiranog Galatasaraya na svom parketu od Antalyje 82:92. Odličnu partiju za goste je igrao Reynolds sa 30 poena, dok se u Galati istakao Andrić sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.