Pioli ima "mali" uslov ako želi ostati u Interu

Neće biti lako

Pioli ima "mali" uslov ako želi ostati u Interu

Edmir Škorić

Stefano Pioli ima jedan uslov da ostane na klupi Intera, pa je sada se na njemu i njegovim igračima.

Bivši trener Lazija je u Interu zamijenio Franka de Boera, te je vratio Interu nadu da igra u Ligi prvaka, iako su već mnogi digli ruke od toga.

Međutim, bez obzira na sve, Pioliju niko ne garantuje da će i naredne sezone voditi Nerazzurre. Da bi ostao trener crno-plavih, morat će klub odvesti u Ligu prvaka.

Dakle, Inter mora biti barem treći da bi Pioli preživio otkaz. Ukoliko klub završi u Evropskoj ligi, to Pioliju neće biti dovoljno. Uostalom, pripreme bi morale početi ranije, otpala bi ljetna putovanaj na Daleko Istok ili u SAD i klub bi izgubio određeni novac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Diego Simeone se spominje kao novi trener Intera, kao i Antonio Conte, te Luciano Spalletti, ali dosta toga ovisi o tome hoće li Inter igrati Ligu prvaka.

Inter je poslije 26 kola na šestom mjestu sa 48 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi