Pioli: Nemojte suditi o Brozoviću nakon jedne greške
Foto: EPA

Trener Intera

Pioli: Nemojte suditi o Brozoviću nakon jedne greške

Stefano Pioli stao je u odbranu Marcela Brozovića koji je napravio veliku glupost protiv Sampdorije. 

U ponedjeljak u porazu Intera od Sampdorije (1:2), hrvatski reprezentativac je skrivio jedanaesterac igrajući rukom, a glupost koju je napravio je izazvala veliku ljutnju među navijačima 'nerazzurra'. 

Nakon što su jedni smatrali da Brozovića treba potjerati sa Meazze, cijelu situaciju je smirio trener Stefano Pioli. 

"Ne možete suditi igrača nakon jedne greške. Ima kvalitetu, određene karakteristike. Napravio je veliku pogrešku igrajući rukom. Dobio je negativnu ocjenu jer je njegova greška utjecala na rezultat", kazao je Pioli, te dodao:

"Igrao je cijelu utakmicu, napravio nekoliko ključnih dodavanja i trčao više od drugih." 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom razgovora za italijanske medije Pioli se dotakao i svoje budućnosti. Sve se više špekuliše o tome da od sljedeće sezone neće voditi Inter.

"Nikad nisam razmišljao šta će biti. Tek na kraju sezone ćemo vidjeti hoće li čelnici kluba biti zadovoljni", riječi su Piolija. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi