Omladinci Sarajeva ponovo bolji od Željezničara
Detalj sa današnjeg meča u Butmiru

Džakmić nadmudrio Varatanovića

Omladinci Sarajeva ponovo bolji od Željezničara

Samir Mlaćo

Za dva kola u Wwin ligi naše zemlje igra se novi vječiti derbi FK Željezničar - FK Sarajevo, a danas su na programu dueli omladinaca ova dva kluba, tačnije pionira i kadeta.

Pioniri su meč počeli od 10 sati, a Sarajevo je na kraju slavilo pobjedu 2:0.

Sarajevo je povelo već u devetoj minuti kada je majstorski pogodio Amel Sirćo. Golman Željezničara nije imao šanse i domaći su se mogli radovati. Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena, iako je bordo tim imao još nekoliko sjajnih prilika da na pauzu ode i sa većom prednošću.

U nastavku se budi Željezničara, pritiskali su Plavi i činilo se da će to iskoristiti te doći do izjednačenja, no kontra bordo tima i bilo je 2:0 u 60. minuti kada je pogodio Vedad Leto.

Tada je već bilo jasno da će se gosti teško vratiti u meč. Tako je i bilo, te je ostalo 2:0 za nade bordo kluba.

Treba istaći da su nedavno također sastale se ove dvije selekcije, te su i tada slavili bordo momci. Željezničar je poveo, ali domaći su kreirali preokret i slavili 3:1.

Oglasi

Danas u 2. kolu Elitne lige BiH igraju i pioniri Tuzle City i Zrinjskog, te Veleža i Borca.

Od 12 sati u Butmiru igraju kadeti FK Sarajevo i FK Željezničar.

U nedavnom međusobnom duelu bordo nade su slavile 3:0, pa im i sada pripada blaga uloga favorita.

Premijer Omladinska liga za pionire, elitna liga 2. kolo:

FK Sarajevo - FK Željezničar 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

FK Sarajevo: Zahirović, Berhamović, Salan, Leto, Perić, Sirćo, Košpo, Husović, Muminović, Osmanović, Pejaković. Trener: Muhamed Džakmić.

FK Željezničar: Repuh, Mujkić, Bijedić, Softić, Tatlić, Korora, Godinjak, Varatanović, Sukanović, Aljić, Halilović. Trener: Alaedin Varatanović.

Top Komentari

789012455
BRAVO
0 0
user1675926959
Klub se svakim danom urušava ma svim poljima a milioni željovaca i dalje šute i gledaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi