Vječiti derbi igrali i omladinci: Pioniri Sarajeva preokretom do pobjede, Vrban odlučio duel kadeta
Sa današnjeg meča u Butmiru

Šest bodova ostaje na Butmiru

Vječiti derbi igrali i omladinci: Pioniri Sarajeva preokretom do pobjede, Vrban odlučio duel kadeta

Samir Mlaćo

Nakon vječitog derbija seniora protekle sedmice, sada su snage odmjerili i omladinci FK Sarajevo i FK Željezničar.

U oba meča slavile su bordo nade, te u Akademiji FK Sarajevo sigurno imaju razloga za zadovoljstvo.

Na Butmiru je jutros prvo odigran meč pionira, a Sarajevo je slavilo 3:1.

Željezničar je prvi poveo pogotko Vedada Halilovića, a onda veliki preokret bordo nada. Najprije je Andrija Pejaković u 47. minuti pogodio za 1:1, da bi Mahir Fejzić u 58. minuti pogodio za 2:1.

Minuta kasnije već je bilo 3:1. Vlastitu mrežu zatresao je Amar Softić i Sarajevo je upisalo nova tri boda.

Sarajevo i Željezničar nastavljaju bitku za prvaka, no čini se da su bordo momci sada napravili korak bliže tituli. Sarajevo ima 55 bodova, Željezničar 49, a Tuzla City 48.

Oglasi

I u kadetskoj selekciji sigurna pobjeda domaćina (3:0). Već u desetoj minuti Sarajevo je povelo 1:0 pogotkom Anesa Mehmedovića, što je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku još dva pogotka u mreži kadeta Željezničara.

Oba puta je pogodio sjajni Kenan Vrban, koji je tako bio junak svog tima. Najprije je pogodio u 63. minuti nakon lijepe akcije svog tima, a samo par minuta kasnije je pogodio za 3:0.

Vrban je nedavno potpisao ugovor sa FK Sarajevo kao jedan od najtalentovanijih članova iz Akademija kluba, te neće biti iznenađenje ako ga u skorijoj budućnosti vidimo i u seniorskom timu.

Vrban je i kadetski reprezentativac naše zemlje.

Treba istaći da u ekipi Željezničara nije bilo sjajnog Afana Foče koji je otputovao sa seniorskim ekipom na gostovanje Zvijezdi 09.

Zrinjski je i dalje lider u kadetskoj ligi, ima 48 bodova, dok je Borac na 42, a isti broj bodova sada ima i FK Sarajevo. Željezničar je na 41.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi