Pioniri Mladosti bez poraza jesenji prvaci ZDK
Pioniri Mladosti ove sezone bez premca, a najveći konkurent na proljeće biće im komšije iz kakanjskog Rudara

Sjajne igre izabranika Amela Kozle

Pioniri Mladosti bez poraza jesenji prvaci ZDK

Dino Kurbegović

Od pet mlađih selekcija Mladosti iz Doboja kod Kaknja koje se takmiče u Premijer omladinskim ligama Bosne i Hercegovine i Kvalitetnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona, najviše uspjeha ostvarili pioniri koji su s 25 bodova osvojili naslov jesenjeg prvaka A grupe ZDK-a

Pored prvog tima Mladosti, čak pet mlađih selekcija takmiče se u Premijer omladinskoj ligi BiH (U-19 -juniori, U-17-kadeti i U-15 –pioniri), odnosno Kvalitetnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona –Grupa A ( U15-pioniri i U-13 predpioniri). Ove selekcije prethodnih sezona nisu imale uspjeha, ali iz godine u godinu osjeća se određen pomak i više nisu blizu začelja, posebno kod je riječ o kadetima i pionirima.

Mnogo više uspjeha imala je selekcija pionira koja se takmiči u Kvalitetnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona – grupa A, koja je jesenji dio sezone završila na prvom mjestu s 25 osvojenih bodova, s tri boda prednosti ispred glavnom konkurenta, ekipe kakanjskog Rudara.

Vođenje ove dvije takmičarske selekcije pionira ljetos je preuzeo Amel Kozlo, koji je u ulozi koordinatora i trenera predpionira Rudara prethodne dvije godine uzastopno osvojio naslove viceprvaka Federacije BiH i njegov dolazak svakako je doprinio konsolidaciji i uspjesima pionirskih selekcija Mladosti.

Spisak pionira Mladosti koji su u jesenjem dijelu sezone nastupali:

Sanin Mušija, Ivan Ravlija, Faris Šabić (golmani), Nedim Jašarspahić, Asmin Hrustić, Kerim Bajtarević, Mustafa Selimović, Elmas Duraković, Sami Velić, Salih Hadžić, Armin Mušimbegović, Harun Hadžalić, Haris Šabić, Emir Goga Adnan Šljivo, Hamza Polovina, Irfan Hrustanović, Adnan Berbić, Dadin Kurspahić, Luka Tomić, Nedim Neimarlija, Faris Kamenčić, Eman Šišić, Muhamed Kadić, Semin Šehić, Damir Tokalić, Almin Vehab, Aldin Šljivo, Vedad Trako, Amar Delibašić, Dženan Hukić, Aldin Grahić, Ali Bajrić, Adi Đafić, Eldar Biogradlija.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi