Pioniri Sarajeva razbili Zrinjski i potvrdili titulu prvaka

Premijer omladinska liga, 30. kolo

Pioniri Sarajeva razbili Zrinjski i potvrdili titulu prvaka

Pioniri Sarajeva su danas savladali vršnjake iz Zrinjskog rezultatom 5:0 u susretu 30. kola Premijer omladinske lige BiH.

Ovim ubjedljivim trijumfom pioniri kluba sa Koševa su i zvanično potvrdili titulu prvaka Bosne i Hercegovine u svojoj kategoriji.

Domaća ekipa Sarajeva je odlično ušla u susret i povela preko Irmana Sejmenovića u 23. minuti. Bordo tim je nastavio napadati i nakon vodećeg gola, ali su mreže mirovale do odlaska na odmor.

Iako se nakon 1:0 iz prvog dijela nije mogao naslutiti potop Zrinjskog, uprkos sjajnog igri domaćih, to se ipak desilo u nastavku.

Viteškić Salih je u 50. minuti povisio na 2:0, da bi devet minuta kasnije rezervista Edd Nezirović pogodio za ubjedljivo vodstvo Sarajeva od 3:0.

Isti igrač je i u 63. minuti zatresao mrežu Zrinjskog, da bi konačnih 5:0 minut kasnije postavio Dženit Hajdarević.

Na ovaj način je ekipa Sarajeva dva kola prije kraja sezone potvrdila titulu prvaka države i krunisala sjajnu sezonu.

Sarajevo - Zrinjski 5:0

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

FK Sarajevo: Dalipagić, Ćosić, Džafić, Atić, Sejmenović, Viteškić, Grgić, Erić, Mujkić, Hajdarević, Hodžić. Priliku za igru su dobili još: Korman, Tarahija, Nezirović, Ramić, Bajrić.

HŠK Zrinjski: Pušić, Ivanković, Stanić, Džidić, Čule, Buturović, Gažo, Šunjić, Šakota, Đogić, Kolobara. Priliku za igru su dobili još: Sefo, Zovko, Mandić, Raguž, Čubela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi