Piplica ima golmana za BiH: Preporučit ću ga selektoru

Govorio za njemačke medije

Piplica ima golmana za BiH: Preporučit ću ga selektoru

U novom njemačkom trećeligašu Energie Cottbusu, klubu u kojem je svojevremeno veliki trag ostavio Tomislav Piplica, danas brani golman bh. porijekla Avdo Spahić.

Sa 21. godinom na plećima Spahić je u protekloj sezoni stajao među stativima Cottbusa i primio je svega 10 pogodaka na 26 utakmica, a da se radi o golmanu pred kojim je budućnost uvjeren je i Tomislav Piplica. Proslavljeni bh. golman je za njemačke medije izjavio da će Spahića preporučiti selektoru naše reprezentacije.

"Spahić je veoma mlad i talentovan golman. Razgovarat ću sa selektorom BiH i preporučiti ga. Pred njim je, prema mom mišljenju, blistava budućnost", kazao je Piplica.

Piplica danas radi kao trener golmana u četveroligašu Wacker Nordhausenu, no svoj nekadašnji klub i danas pomno prati.

"Daleko sam danas od Cottbusa, no svakako da sam sretan zbog uspjeha koji je ostvaren. Da li se vidim ponovo u Cottbusu? Nikad ne recite nikad", kazao je Bugojanac.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi