Čak je i Njemački savez nazvao proslavu navijača Cottbusa odvratnom

Zgrozili Njemačku

Čak je i Njemački savez nazvao proslavu navijača Cottbusa odvratnom

Navijači nekadašnjeg bundesligaša Energie Cottbusa zgrozili su Njemačku načinom na koji su proslavili pobjedu u dvomeču protiv Weichea. 

Cottbus je prošlu sezonu proveo u Regionalnoj ligi - Sjever, a kroz play off mečeve pobijedio je Weiche sa ukupnih 3:2. Navijači ovog kluba za kojeg je nekada nastupao bh. golman Tomislav Piplica odlučili su ovaj uspjeh proslaviti na veoma ružan način.

Bili su obučeni u stilu ozoglašene američke organizacije Ku Klux Klan koja je zagovarala superiornost bijele rase i nosili su natpis "Uspon zlih".

Fudbalski savez Njemačke brzo je reagovao na ovo te je proslavu nazvao "neljudskom, nedopustivom i odvratnom", a također su iz krovne kuće njemačkog fudbala poručili da će svi koji budu identifikovani dobiti doživotnu zabranu dolaska na utakmice.

Inače, Cottbus se nalazi blizu same granice sa Poljskom i korištenje ovakvih simbola je u ovom gradu naročito osjetljivo.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi