Piplica o reprezentaciji: Mi smo velika porodica

Trener golmana i dalje brani

Piplica o reprezentaciji: Mi smo velika porodica

A. Haznadarević

Bivši reprezentativac i aktuelni trener golmana u fudbalskoj A reprezentaciji Bosne i Hercegovine Tomislav Piplica, jako je cijenjena osoba u Njemačkoj, gdje je proveo i svoj najveći dio profesionalne karijere, nastupajući u dresu Energie Cottbusa.

Piplica pored trenerskog posla u nacionalnoj selekciji domovine, i dalje radi u Njemačkoj ito u dva kluba, što je tamošnjoj javnosti jako zanimljivo.

 

Ipak, pored toga što trenira Hartenfels Torgau i mijenja povrijeđenog golmana Elingburga, Nijemce najviše zanima kako je raditi sa megazvijezdama kakve su Edin Džeko i Vedad Ibišević.

 

"U krugu reprezentacije nema zvijezda. Mi smo više kao velika porodica koja putuje cijelom Evropom, da bi igrala fudbal".

 

Osvrnuo se Piplica i na nezaobilaznu temu - kvalifikacije za prvi nastup reprezentacije na Mundijalu:

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Svjetsko prvenstvo u Brazilu je naš najveći cilj. Prvi smo u kvalifikacionoj grupi, i ne treba nam još mnogo do kraja", smatra legendarni bh. golman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti