Pique: Karijera nije bila ništa manje od sna

Ne razmišlja o penziji

Pique: Karijera nije bila ništa manje od sna

Samir Mlaćo
Sjajni defanzivac Barcelone Gerard Pique još uvijek ne razmišlja o odlasku u penziju.

Nedavno je Pique upisao 600. nastup za Barcelonu.

"Želim nastaviti ovaj put. Nadam se da će trajati malo duže. Nadam se da ću imati snage da nastavim“, kazao je defanzivac u razgovoru za BARCA TV.

Time je jasno potvrdio da ne razmišlja o odlasku u nogometnu penziju.

Ističe da je ponosan na broj nastupa u Barceloni.

“Karijera nije bila ništa manje od sna“, dodao je Pique.

Oglasi

Čak se u španskim medijima počelo pisati da bi se mogao vratiti i u reprezentaciju Španije nakon četiri godine pauze.

Ovaj 35-godišnji defanzivac je sve iznenadio kada se oprostio od reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji. I sa Španijom je osvojio sve što je mogao, ali čini se da bi ponovo mogao obući dres Crvene furije.

O tome je na nedavnoj press konferenciji pričao i selektor ove reprezentacije Luis Enrique koji je potvrdio da je sve moguće.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Povratak Piquea u reprezentaciju? Pa, on je Španac i igra standardno u svom klubu i sve uslove ispunjava da bude tu. Ukoliko se on želi vratiti u reprezentaciju onda je moguće da će se to i desiti", rekao je Enrique.

Pique je u dresu reprezentacije Španije odigrao 103 utakmice i uspio je postići pet golova. Sa ovom selekcijom bio je i svjetski i evropski prvak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi