Sada je svima jasno zašto je Pique toliko čekao da kritikuje Bartomeua

Prvo je riješio svoj status

Sada je svima jasno zašto je Pique toliko čekao da kritikuje Bartomeua

E. Čaušević

Barcelona danas igra meč protiv Real Madrida, ali svi pričaju o onome što je jučer uradio Gerard Pique. 

Defanzivac Barcelone odlučio je javno da progovori o dešavanjima u klubu i čini se da je namjerno čekao trenutak pred meč godine. Jasno je dau Barceloni ne vlada najbolja atmosfera, a to je najbolje dokazao Lionel Messi koji je htio na ljeto da napusti klub.

Pique je prije nekoliko dana potpisao novi ugovor s Barcelonom, a onda je odlučio da o svemu priča. To je šokiralo predsjednika Josepa Mariju Bartomeua jer je on bio najviše na meti iskusnog igrača.

Španski mediji pišu da je Bartomeu itekako uzdrman s onim što je Pique rekao, te da je najviše u šoku što je prvo čekao da potpiše novi ugovor s klubom, a onda se okrenuo protiv predsjednika.

Pique je šutio dok su trajali pregovori oko ugovora jer očito to nije htio da ugrozi, no čim je potpisao nastavak saradnje krenuo je s kritikama. Navodno, Bartomeu razmišlja o tome da kazni Piquea na novčanoj osnovi, ali jasno je da to neće previše uznemiriti igrača Barceone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navijači su stali na stranu Piquea jer su u ovom trenutku svi protiv trenutne uprave kluba. No, jedino što mu zamjeraju je to što nije ranije htio da se oglasi o svemu.

Također, jasno je da je Pique ovim potezom još jednom pokazao da mu je cilj da nakon završetka igračke karijere dođe na mjesto predsjednika katalonskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi