Pique i Shakira odlučili kupiti još jedan klub

Investiraju u Švicarskoj

Pique i Shakira odlučili kupiti još jedan klub

Edmir Škorić

Kolumbijska pjevačica Shakira zajedno sa svojim partnerom Gerardom Piqueom želi da kupi novi klub.

Prema pisanju portala Blick.ch, Shakira i Pique planiraju da kupe švicarskog prvoligaša Lugana, kojeg ionako želi da proda trenutni predsjednik Angelo Renzetti.

On je već imao pregovore o prodaji kluba, no dogovor s ruskim biznismenom Leonidom Nowoselskim je propao, baš kao i onaj sa grupom škotskih investitora iz SAD-a.

Pique često ulaže novac u nove projekte i također je vlasnik malog kluba u Andori, a posjeduje i kompaniju za videoigrice, investicioni fond, brend sunačnih naočala, sportski napitak itd...

Još uvijek nema informacija o tome koliko su Shaqira i Pique spremni da plate Renzettiju za vlasništvo nad sedmoplasiranom ekipom švicarske Superlige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi