Skandal u Barceloni: Bartomeu plaćao da se na Facebooku i Twitteru blate sadašnji i bivši igrači

Mundo Deportivo uzdrmao javnost

Skandal u Barceloni: Bartomeu plaćao da se na Facebooku i Twitteru blate sadašnji i bivši igrači

Endin Čaušević

Predsjednik Barcelone, Josep Maria Bartomeu, sigurno će ostati upamćen po raznim skandalima koji su se dešavali u katalonskom klubu za vrijeme njegove vladavine.

Malo ko će po trofejima pamtiti eru Bartomeua i navijači ovog kluba se nadaju da se on neće još dugo zadržati na funkciji predsjednika. Čini se da skoro svaki dan ispliva neki skandal vezan za njega i katalonski klub, ali ovaj put je baš pretjerao.

Španska javnost bruji o informacijama koje je otkrio Mundo Deportivo, a vezane su za novi Bartomeuov skandal. Naime, jučer je objavljeno da je Bartomeu trošio veliku sumu novca za društvene mreže kako bi blatio sve one koji pričaju protiv njega.

Mundo Deportivo je saznao da je on čak angažovao PR kompaniju I3 Ventura da briše i prijavljuje sve fotografije i ružne riječi o predsjedniku Barcelone, a pojedinim utjecajnim medijima čak je plaćao da pišu negativno o njegovim "neprijateljima".

Kako pišu mediji u Španiji na Facebooku i Twitteru su često bile objave koje su na neki način blatile Xavija, Gerarda Piquea, Pepa Guardiolu, Lionela Messija, Carlesa Puyola, Joana Laportu i Carlesa Puigdemonta.

Svaki put kada bi neko od njih kritikovao Bartomeua pojedini mediji su počeli objavljivati "prljavi veš" o njima. Bartomeu im je plaćao da to rade, ali nije ni slutio da će se to saznati u javnosti. Navodno, to je počelo 2017. godine.

Prvo su razni mediji pisali sve i svašta o Messiju dok nije produžio ugovor, a onda je na udaru bio Pique koji je počeo ulagati novac u tenis. Naravno, stalna meta je bio Laporte koji će biti Bartomeuu glavni konkurent na narednim predsjedničkim izborima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pojedini mediji čak su vrijeđali i Messijevu suprugu Antonellu sve dok on nije pristao na novi ugovor s Barcelonom. Ukoliko se ispostavi da je ovo istina to će zaista biti veliki skandal i bit će pravo čudo ako se Bartomeu uspije zadržati na mjestu predsjednika katalonskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

maska1
Barcelona k'o zadruga ne zna se ko koga prči
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi