Pique je 2005. godine dobro upamtio Royja Keanea: Zazvonio mi je mobitel u svlačionici, usr*o sam se

Irac mu očitao lekciju

Pique je 2005. godine dobro upamtio Royja Keanea: Zazvonio mi je mobitel u svlačionici, usr*o sam se

Defanzivac Barcelone Gerard Pique dao je vrlo zanimljiv intervjuu u kojem se prisjetio jedne scene u svlačionici Manchester Uniteda.

Podsjetimo, Pique je za klub sa Old Trafforda igrao od 2004. do 2008. godine, a jednu scenu iz 2005. godine nikada neće zaboraviti.

Pique je tada imao samo 18 godiona, sjedio je u svlačionici pored imena kao što su Ryan Giggs, Ruud van Nisterlooy i Rio Ferdinand, ali najbolje je tog dana zapamtio Royja Keanea.

Mladi Pique je ponio sa sobom mobitel, zaboravio ga je isključiti, a kada je isti zazvonio, Keane je naprosto poludio.

"To je bio jedan od mojih prvih mečeva za Manchester United. Bili smo u svlačionici, spremali smo se, a ja sam bio vrlo nervozan. Imao sam 18 godfina, sjedio pored Ferdinanda, Giggsa i Nisterlooyja. Htio sam biti 'nevidljiv'. Rekao sam sebi 'samo odradi posao neprimjetno i to je to'", prisjeća se Pique i otkriva kada je ušao u probleme.

"Sjedili smo i čekali da uđe Ferguson kako bi nam se obratio prije utakmice. Sjedio sam odmah pored Royja Keanea. Svlačionica je bila toliko mala da su nam se noge dodirivale. Bilo je prokleto tiho, sve se moglo čuti. Počela je neka vibracija. Roy se počeo okretati. Shvatio sam da mi zvoni mobitel. Ostavio sam ga na vibraciji i bio je u mojim farmerkama. Roy nije mogao skontati odakle dolazi vibracija. Počeo se kao manijak okretati po svlačionici. Vikao je 'čiji je to mobitel?'. Tišina. Ponovo je pitao. Tišina. Pitao je treći put. 'Čiji je to je*eni mobitel?'"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Konačno, progovorio sam, kao mali dječak. Rekao sam 'žao mi je, moj je'. Roy je 'sišao s uma'. Podivljao je pred svima. Bilo je nevjerovatno. Zamalo sam se us*ao. Ali, bila je to dobra lekcija".

"Danas, u 2019. godini, sve je drugačije. Sva ta djeca su na svojim iPhone-ima prije mečeva. Ali, tada u 2005. godini bio je drugačiji svijet. To niste smjeli uraditi. Posebno ne u Unitedu, posebno ne kada je Roy u svlačionici", kaže Pique.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuzlaak
Sad ove pickice cupaju obrve i briju noge za instagrama...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije