Lukaku neće igrati prijateljsku utakmicu protiv Intera

Navodno još nije dovoljno spreman

Lukaku neće igrati prijateljsku utakmicu protiv Intera

Belgijski napadač Romelu Lukaku propustit će utakmicu svog Manchester Uniteda protiv Intera.

Radi se o prijateljskom susretu koji će sutra biti odigran u Singapuru u okviru priprema oba tima, a Lukaku će susret propustiti zbog navodne povrede.

To je zvanična informacija iz kluba, a one nezvanične kažu da je Belgijanac usred pregovora sa Nerazzurrima i da je vrlo moguće kako više neće ni zaigrati za Crvene đavole.

Podsjetimo, on je propustio i dvije prethodne prijateljske utakmice Uniteda, a također i današnji trening. Lukaku je ponovo trenirao odvojeno od tima u teretani, a sve zbog navodne povrede.

U međuvremenu, klubovi pregovoraju oko visine obeštećenja za ovog igrača, a kako sada stvari stoje Inter neće pristati da plati 75 miliona funti koliko traži klub sa Old Trafforda.

Sam fudbaler bi navodno volio preći u Milano gdje bi ga trenirao Antonio Conte za kojeg Lukaku kaže da je najbolji trener na svijetu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Belgijanac je pojačao United na ljeto 2017. godine kada je stigao iz Evertona, ali se u novoj sredini nije snašao baš najbolje i čini se kako je odlazak trenutno najbolja opcija.

Podsjetimo, osim za njega, Inter se interesuje i za bh. napadača Edina Džeku, ali nikako da postigne dogovor sa Romom oko realizacije transfera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi