Pique: Nema veze zbog poraza, osvajamo Primeru!
Foto: EPA

Defanzivac Barcelone optimističan

Pique: Nema veze zbog poraza, osvajamo Primeru!

Serijom poraza u domaćem prvenstvu, Barcelona je sebi zagorčala život u borbi za novu titulu prvaka Španije.

Branilac naslova se nalazi u izuzetno lošoj formi, a posljednji tim koji je iskoristio njihovu krizu je Valencia, koja je sinoć na Nou Campu senzacionalno slavila rezultatom 2:1.

Ipak, uprkos svemu tome, defanzivac Barcelone Gerard Pique smatra da nema mjesta panici, jer će njegov tim na kraju sezone ponovo podići šampionski pehar.

"Ne možemo biti zabrinuti kada ovako igramo. Bili smo dobri i ako nastavimo s ovakvim igrama, neće biti problema da odbranimo naslov. Porazi su sastavni dio igre i dešavaju se svima. Nema veze, ipak ćemo osvojiti Primeru", rekao je optimistični Pique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U odnosu na glavne konkurente, Barcelona ima nešto lakši raspored od Atletica i Real Madrida i još uvijek je sve u njenim rukama. Do kraja sezone u Primeri ostalo je još samo pet kola i jasno je da Katalonci više nemaju prostora za kiks, žele li do naslova i u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi