Pique o navijačima: Neka ostanu kući!
Foto: EPA

Gerard Pique kritikovao ponašanje navijača Barcelone

Pique o navijačima: Neka ostanu kući!

Poznato je da su navijači Barcelone frustrirani svojim najskorijim pojačanjima, među kojima ponajviše Andre Gomesom koji je ovog ljeta stigao iz Valencije. Gerard Pique je, međutim, odlučio stati u zaštitu svog suigrača, pa se tako nakon sinoćnje utakmice obratio navijačima.

Nakon što je Gomesov ulazak ispraćen salvama zvižduka i uvreda sa tribina, ali i nakon što je u finišu utakmice upisao svoj prvijenac u dresu katalonskog kluba, oglasio se Gerard Pique. On se direktno obratio navijačima svog kluba.

"Ludi koji zvižde igračima, čak i prije nego što oni dodatknu loptu bi trebali ostati kući. To ne pomaže nikome, nepodnošljivo je." 

"Jedna je stvar kada igrač igra lošu utakmicu pa se navijači žale, ali potpuno je drugačije kada to rade prije nego što je on uopšte dodirnuo loptu. To potpuno uništava njegovo samopouzdanje", izjavio je Pique za španske medije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gomes je na teren ušao u 74. minuti umjesto Rafinhe, dok je pogodak protiv svog bivšeg kluba postigao u 89. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi