Pique objasnio svoj gest: "Ne žalim zbog toga..."

Imao je poruku za navijače Reala

Pique objasnio svoj gest: "Ne žalim zbog toga..."

Edmir Škorić

Barcelona je pobijedila Real 1:0 u Madridu u 26. kolu španskog prvenstva…

U srijedu su Katalonci u revanš susretu polufinala Kupa kralja pobijedili 3:0 Real izborivši finale nakon što je prvi susret završio 1:1, a večeras je Barcelona u derbiju 26. kola Primere slavila golom Ivana Rakitića i ljutog rivala izbacila iz utrke za naslov.

Bio je to već šesti El Clasico u nizu u kojem Real nije uspio slaviti, pri čemu je Barca upisala četiri pobjede, a dvije utakmice su završile bez pobjednika. Pobjeda je važna i u kontekstu historije, jer je Barcelona prvi put nakon 87 godina povela u međusobnim okršajima s Realom. Barcelona sada ima 96 pobjeda, a Real jednu manje.

Ovu utakmicu obilježio je incident, odnosno sukob Lionela Messija i Sergija Ramosa, a u centru pažnje bio je i Gerard Pique, koji je gestom prema navijačima Reala poručio: "Previše pričate"

"Leo je imao krv na usni. Ramos je bio agresivan i činilo mi se da je to za crveni karton. S gestom sam mislio na to kako stalno govore o sudijama i VAR-u, ali ponekad stvari idu u njihovu korist. Ne žalim, osjećao sam to u tom trenutku i zato sam napravio takav gest", kazao je Pique.

"Pokušao sam da govorim jer su se žalili mnogo puta, a onda su sudije sudile u njihovu korist", dodao je Pique.

Barcelona je na 12 bodova od Los Blancosa i 10 ispred drugoplasiranog Atletiko Madrida, koji u nedjelju igra protiv Real Sociedada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dok (naslov) matematički ne bude siguran, mi ćemo nastaviti da se borimo", izjavio je trener Barcelone Enresto Valverde nakon meča protiv Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi