Pique odgovorio da li bi ikada pristao da Barcelona ima bijele dresove

Boja ljutog rivala Real Madrida

Pique odgovorio da li bi ikada pristao da Barcelona ima bijele dresove

Endin Čaušević

Gerard Pique je poznat po tome da često voli provocirati fanove Real Madrida i izjavama koliko voli Barcelonu i Kataloniju.

Pique nije baš omiljen u većini Španije gdje ga protivnički navijači dočekaju salvom zvižduka, a to je posebno izraženo kada na Santiago Bernaneu igraju Real Madrid i Barcelona.

On je poznat po tome da uvijek govori ono što misli, te da voli provocirati navijače Reala, ali i državljanje Španije izjavama da je nezavisnost Katalonije.

Jedan od španskih portala danas je postavio zanimljivo pitanje Piqueu o tome da li bi ikada pristao da Barcelona zaigra u dresovima bijele boje koja je simbol njihovog ljutog rivala Real Madrida.

Poznato je da je ova boja bila dio Barcelone sve do kraja 70-tih godina prošlog stoljeća, a tada su u klubu odlučili da ju zabrane. Od tada zaštitne boje su crvena i plava, dok su ostale garniture obično u bojama katalonske zastave.

Mnogi su očekivali da će Pique samo ignorisati ovo pitanje, ali to se nije desilo. Igrač Barcelone oglasio se na Twitteru i poručio da ne bi imao ništa protiv igranja u bijelom dresu s grbom Barce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Naravno da bih igrao. Taj dres je dio naše historije", poručio je Pique.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi