Pique razočarao igrače Andorre kada je saopštio koliko će im plate biti smanjene

Nije mu lako biti na čelu kluba

Pique razočarao igrače Andorre kada je saopštio koliko će im plate biti smanjene

Endin Čaušević

Gerard Pique je prije dvije godine odlučio kupiti FC Andorra koji se trenutno takmiči u trećem rangu španskog fudbala.

Pique je jasno pokazao čime se želi baviti kada završi svoju igračku karijeru, te s Andorrom ima velike planove. Ovaj klub je većinom igrao u četvrtom rangu španskog fudbala, no prije godinu dana su se plasirali u viši rang.

Tada je Pique platio skoro 500.000 eura za mjesto u trećoj ligi, a Andorra je zamijenila tako Reus Deportivo. Trenutno je ovaj klub na devetom mjestu u ovoj ligi, ali još imaju teoretske šanse za doigravanje za Segundu.

No, pandemija koronavirusa je pogodila i ovaj klub i to na finansijskom nivou. Pique se našao na velikom iskušenju jer je primoran da smanji plate igračima.

Naime, španski mediji objavili su da je Pique odlučio smanjiti plate igračima Andorre za 45% što se nekima i nije svidjelo. Igrači Andorre nemaju baš velika primanja i zbog toga se baš i ne slažu s tolikim smanjenjem plate.

Međutim, na kraju su svi pristali na ono što je Pique predložio u nadi da pandemija neće dugo potrajati. Klub je odlučio da će plate vratiti na staro kada se sezona nastavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi