Pique: Rekao sam im za Griezmanna, Bartomeu je bio sje**n

Štoper Barce o propalom transferu francuskog napadača

Pique: Rekao sam im za Griezmanna, Bartomeu je bio sje**n

Iako je imao određnih problema sa povredom, Gerard Pique se našao u starnoj postavio Španije za večerašnju utakmicu Mundijala protiv Portugala.

Ovaj sjajan meč na Olimpijskom stadionu u Sočiju je završen rezultatom 3:3, a obilježili su ga Cristiano Ronaldo, ali i David De Gea koji je poklonio drugi gol Portugalcima.

Nakon utakmice, Pique je za španske medije poručio da ne zamjera De Gei, ali ni Lopeteguiju, sada već bivšem selektoru Španije, zbog sage oko angažmana u Realu. Ipak, imao je Gerard Pique dosta toga zanimljivog reći i o propalom transferu Antoinea Griezmanna u njegovu Barcu.

Naime, Pique je bio idejni tvorac "dokumentarca" u kojem je Griezmann saopštio svijetu da će ostati u Atleticu, a upravo je štoper Barce obavijestio predsjednika kluba Bartomeua da od dolaska Francuza na Nou Camp neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Griezmann mi je ranije rekao da postoji šansa da dođe u Barcu. Ja sam mu predložio da snimi dokumentarac o svojoj odluci, nisam ga savjetovao šta da radi samo sam mu dao ideju. Kada sam saznao da neće doći u Barcu rekao sam to ljudima u klubu", otkrio je Pique, pa dodao:

"Predsjednik Bartomeu me nazvao, bio je sje**n, ali Barcelona je iznad svih pojedinaca i puno je igrača koji žele doći."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi