Ovo je 10 najboljih igrača koji postaju slobodni na kraju sezone

Moguće ih je dovesti besplatno

Ovo je 10 najboljih igrača koji postaju slobodni na kraju sezone

Edmir Škorić

Ušli smo u maj, završni mjesec u sezoni i uskoro će uslijediti odmori, a klubovima prilika da ponovo trguju.

Bit će to prilika da velikani poput Manchester Cityja, Uniteda, Barcelone, Real Madrida, Bayerna, Milana, Juventusa, Intera, Atletica, Liverpoola... dovedu zvijezde za basnoslovne cifre, no uvijek ima onih koji će potražiti i jeftinije solucije.

Štaviše, postoji i grupa igrača koji će biti dostupni besplatno i bez ikakve odštete, a sve što je dovoljno je dati im dobru plaću i na vrijeme osigurati njihov dolazak.

Na listi velikih zvijezda koje postaju slobodne od 1. jula su Adrien Rabiot iz PSG-a, čija tržišna vrijednost iznosi oko 35 miliona eura.

Zatim je tu i Ander Herrera iz Manchester Untieda, koji je navodno već dogovorio transfer u PSG. Njegova tržišna vrijednost iznosi 28 miliona eura, a 26 miliona eura je vrijednost Brahimija iz Porta.

Slobodan će od ljeta biti i stoper Atletica Diego Godin, no njemu se smiješi prelazak u Inter. Tu je i iskusni brazilski stoper David Luiz (25 mil. eura) koji će ipak po svemu sudeći potpisati novi ugovor s Chelseajem.

Bez ugovora ostaje i Unitedov Juan Mata (25 mil. eura), Herrera iz Porta, Mario Balotelli iz Marseillea, Olivier Giroud iz Chelseaja i Arsenalov Danny Welbeck.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Postoji mogućnost da neki ostanu u trenutnim klubovima, dok ih većina ili pregovara ili je već dogovorila saradnju s drugim klubom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi