Pique: 85% sudija je iz Madrida i kako da onda oni ne sude u korist Reala?

Defanzivac Barce izazvao dosta bure

Pique: 85% sudija je iz Madrida i kako da onda oni ne sude u korist Reala?

Endin Čaušević

Gerard Pique je prije nekoliko dana dao intervju za španske medije koji je digao dosta prašine.

Pique je govorio o trenutnoj situaciji u katalonskom klubu koja nije nimalo jednostavna, ali naravno nije mogao da ne spomene najvećeg rivala Real Madrid.

Defanzivac Barcelone je izjavio da je svima jasno da sudijski kriterij u La Ligi nije isti, te da sudije više "naginju" na stranu kraljevskog kluba.

On je otkrio da je jedan bivši sudija izjavio da je čak 85% sudija iz Madrida i da je zbog toga jasno koji klub najviše "guraju".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Jedan bivši sudija, ne znam tačno koji, možda Iturralde rekao je da je čak 85% sudija iz Madrida. I kako da oni onda ne sude u korist Real Madrida? Možda to rade nesvjesno, ali sigurno da neće suditi u korist njihovih protivnika", rekao je Pique.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
Nikad ali nikad Barca neće imati veću pomoć sudija od Reala. Svako ko je bio u Španiji zna da ljudi u Španiji imaju animozitet prema Kataloniji, a to se najbolje vidi i po tome koliko se pomaže Realu. Xavi je i sam govorio nekoliko puta da njihove uspjehe više cijene van Španije. Vidjelo se i na kraju prošle sezone kada se Realu na kraju sezone svirao penal u 6 utakmica zaredom za pobjedu samo da osvoje titulu, a utakmici Barcelone u jednoj od odlučujućih utakmica na kraju sezone protiv Atletica sudac ponovi penal jer je Ter Stegen izletio 2 cm preko linije, a nije se htio držati pravila i ponoviti penale Atletica iako su kod oba penala igrači Atletica ulazili u 16-erac prije izvođenja penala. Imaju VAR i opet se služe namještaljkama. Onakvo suđenje Barca neće nikada imati. Barca u čitavoj sezoni dobila 6 penala, a Realu se 6 penala sviralo u samo zadnjih 6 kola. Sramota. O pomoći sudija Realu bruji svake sezone čitava Španija. Svi se žale na suđenje kada igraju protiv Reala. Također, i čitav svijet je bio svjedok pomoći sudija Realu da osvajaju sve one silne lige prvaka. Od kako je VAR uveden, Real u ligu prvaka nepostoji. U zadnjih 100 godina nikome se nije pomagalo kao Realu i u Europi i u Španiji. Najjače je kada sudija u finalu svjetskog klupskog prvenstva protiv Japanske Kashime sudija izvadi žuti karton da pokaže Ramosu i sjeti se čovjek da Ramos ima već jedan i samo ga vrati u džep. Mene bi bilo sramota navijati za takav klub i hvaliti se titulama.
5 8
Śmeker007
Kada Kur..va prica o postenju ?
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi