Piqueu je Mundijal 2010. godine bio noćna mora: "Ležao sam u sobi i satima buljio u plafon"

Nisu imali mogućnost mnogo da izlaze iz hotela

Piqueu je Mundijal 2010. godine bio noćna mora: "Ležao sam u sobi i satima buljio u plafon"

E. Čaušević

Defanzivac Barcelone, Gerard Pique, početkom ove godine oprosio se od igranja za reprezentaciju Španije.

Pique je desetak godina nosio dres Crvene furije s kojom je osvojio sve što je mogao. Prvo je 2010. godine sa Španijom postao prvak svijeta, a potom su Španci 2012. godine odbranili titulu prvaka Evrope.

No, Pique je na iznenađenje mnogih početkom ove godine odlučio da završi s nastupima za reprezentaciju Španije. Poručio je da je s Crvenom furijom ostvario sve što je mogao, te da se sada fokusira na neke druge stvari.

Pique se prisjetio i Mundijala iz 2010. godine koji se igrao u Južnoj Africi. Tada je Španija došla do titule nakon što su u finalu pobijedili Holandiju sa 1:0. No, Španci se nisu baš zabavljali u Južnoj Africi tokom mjesec dana koliko su tamo boravili.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Sjećam se Svjetskog prvenstva iz 2010. godine kada smo osvojili titulu. Najgore je bilo što tamo nismo imali šta da radimo. Satima smo znali igrati karti, a znao sam ponekad mnogo vremena ležati u sobi i gledati u plafon. Nije bilo šanse da negdje odete mjesec dana i da mislite samo o fudbalu. Zbog toga smo se družili dosta i kartali i do ranih jutarnjih sati", rekao je Pique.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi