Pires: Tog ljetnog dana 2000. godine sam obukao dres Real Madrida, a onda je nazvao Wenger

Rekli su mu da je lud što je odbio Real i otišao u Arsenal

Pires: Tog ljetnog dana 2000. godine sam obukao dres Real Madrida, a onda je nazvao Wenger

Endin Čaušević

Legendarni francuski fudbaler Robert Pires proslavio se igrama u dresu londonskog Arsenala u koji je stigao 2000. godine iz Marseillea iako je tog ljeta imao ponude Real Madrida i Juventusa.

Međutim, na kraju se Pires odlučio za dolazak u Arsenal koji je s klupe predvodio Arsene Wenger i u nekoliko navrata je izjavio da je to najbolja odluka koju je donio u karijeri. Ipak, za Piresa tog ljeta 2000. godine nije bilo sve tako jednostavno jer su mnogi, pa čak i on, vjerovali da će iz Marseillea otići u Real Madrid.

Pored Real Madrida interes za francuskog veznjaka pokazali su Juventus i Arsenal, a zanimljivo da se najmanje šansi tada davalo londonskom klubu. Ovaj 44-godišnji bivši fudbaler otkrio je zanimljivu priču šta se dešavalo jednog ljetnog dana 2000. godine kada je bio na putu za Madrid.

"Javnost u Španiji je željela da ja dođem u Real Madrid i u Francuskoj su svi mislili da će tako biti. Čak sam i ja nekako vjerovao da mi je sudbina da idem u kraljevski klub. Jednog dana na aerodromu sam dobio dres od španskog fotografa i obukao sam ga, a on je napravio nekoliko slika jer je mislio da ima ekskluzivu", rekao je Pires, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"I sam sam mislio da idem u Real, ali dva ili tri dana kasnije sve se promijenilo. Dobio sam poziv od Arsenea Wengera i odmah sam se predomislio. Zbog njega sam odlučio da potpišem na kraju za Arsenal i to je najbolja odluka koju sam donio u svojoj karijeri. Real je bio za mene neki cilj jer je to i danas jedan od najboljih klubova na svijetu, ali izabrao sam Arsenal. Rekli su mi mnogi, pa čak i moja porodica da sam lud što sam to uradio, ali ispostavilo se da je to bila sjajna odluka".

Pires je u dresu Arsenala igrao šest godina i odigrao je 189 utakmica i postigao 62 gola. Kasnije je otišao u Villarreal gdje je bio četiri godine, a igrao je i sezonu u Aston Villi. Karijeru je završio prije tri godine u indijskoj Goi.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti