Pirić i Miličević slavili u derbiju kola

Sjajna utakmica

Pirić i Miličević slavili u derbiju kola

E. Oštraković

Nogometaši AEK Larnace ostvarili su pobjedu u okivur 5. kola domaćeg prvenstva protiv Anorthosisa, a konačan rezultat je bio 4:0.

Pobjeda je ovo u derbiju za našeg Kenana Pirića, kao i Miličevića, a obojica su igrali u prvoj postavi.

Domaća ekipa je do vodstva došla u 14. minuti kada je gol postigao Gyurcso. Do kraja prvog poluvremena viđen je još jedan pogodak.

Igrala se sudijska nadoknada u prvom poluvremenu, kada je dosuđen jedanaesterac za domaću ekipu, a u gol ga je pretvorio Tričkovski.

U posljednjih deset minuta utakmice postignuta su dva autogola, za ubjedljivu pobjedu AEK Larnace od 4:0.

Prvo je u 81. minuti Hambardzumyan postigao autogol, a deset minuta kasnije isto je uradio Christofi, te je tako postavio konačan rezultat.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Kenan Pirić, uspio je sačuvati svoju mrežu netaknutom na ovom susretu, te je sjajno obavio svoj posao.

AEK se nakon pet odigranih utakmica nalazi na petom mjestu sa sedam osvojenih bodova, dok je Anorthosis na devetom mjestu sa isto toliko bodova.

Ekipa naših Pirića i Miličevića za pet dana gostuje kod Fenerbahčea u okviru utakmice Evropske lige, te će pokušati ostvariti dobar rezultat.

Tri dana nakon toga gostuju kod Aris Limassola u susretu u kojem će pokušati uzeti nova tri boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi