Povratnik u reprezentaciju BiH među najboljim u prvom kolu Evropske lige
Foto: AEK Larnaca

Kenan Pirić

Povratnik u reprezentaciju BiH među najboljim u prvom kolu Evropske lige

E. Ganibegović

Kiparski AEK iz Larnace napravio je sjajan uspjeh ove sezone plasmanom u Evropsku ligu.

Tim za koji igraju dva bh. reprezentativca, Kenan Pirić i Hrvoje Miličević, u prvom je kolu skupo prodao kožu francuskom Rennesu, bilo je 1:2.

Rennes je poveo preko Theatea u 29. minuti, izjednačio je Sanjurjo četiri minute kasnije, da bi Francuzi na Kipru stigli do pobjede golom u 94. minuti koji je postigao Assignon.

I Miličević i Pirić su odigrali po 90 minuta za kiparski tim, a naročito se istakao Kenan Pirić što pokazuje i statistika i priznanje koje je dobio.

Naime, već ranije je njegova odbrana proglašena za treću najbolju u prvom kolu Evropske lige.

Oglasi

Također, Kenan Pirić je jedan od golmana koji je imao najviše odbrana u prvom kolu drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja.

Čuvar mreže AEK-a imao je pet odbrana, a više od njega imao je samo Yanick Brecher (6, Zurich), Denes Dibusz (6, Ferencvaros) i Nikita Haikin (6, Bodo/Glimt).

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dobre partije na golu AEK-a ispratio je i Ivaylo Petev koji je vratio Kenana Pirića na spisak reprezentacije Bosne i Hercegovine. Posljednji put Pirić je tu bio u novembru, a ove godine nije se mogao odazvati dva puta zbog porodičnih obaveza.

Več u četvrtak Pirića i AEK očekuje duel drugog kola Evropske lige protiv Dynamo Kyiva i to na neutralnom terenu u Krakowu, te se za nadati da naš golman i defanzivac nastave s dobrim partijama uoči odlučujućih utakmica u Ligi nacija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi